Sjokoladeoppfinner

Reklamekampanje for Freia.

Freia inviterer forbrukerne til å bli med på utvklingen av nye sjokoladesmaker, som blir tilgjengelig i hele landet.


Art Direction
Merkevareidentitet

Merkevarestrategi
Konseptutvikling
Visuelt språk
Motion Design

Freia_oppfinner_Inside

Freia er Norges største sjokoladeprodusent, og merket står nordmenns hjerter nært. Freias produkter er viktige for oss og våre lykkelige øyeblikk. Vi kjenner alle smaken av Freia Melkesjokolade, eller en knasende Kvikk Lunsj ute i naturen. Freia har ikoniske produkter og smaker, hvilket også er grunnen til at det er så viktig å skape nye og holde på befolkningens entusiasme. 

Melkesjokolade_oppfinner_mockup_v2
Freia_Melkesjokolade_2021_Oppfinner_Innside_200g

Freia kan tidvis føles litt for tradisjonelt. De eksperimenterer ikke like mye med nye smaker som konkurrentene, noe som kan påvirke deres sterke posisjon. De er ikke den ledende "utfordreren". 

frame_8
frame_3

Som en måte å vekke begeistring hos norske kunder, både kommunikativt og produktmessig, kan Freia åpne dørene og la forbrukerne bli med i prosessen. Å være mer tilgjengelig for kunden kan få Freia til å føle seg mer inkluderende og innovativ, samtidig som den er mer en risikotaker i sjokoladeindustrien.

For å vekke begeistring hos norske kunder, både kommunikativt og produktmessig, kan Freia åpne dørene og la forbrukerne bli med i prosessen. Ved å være mer tilgjengelig for kunden vil Freia føles mer inkuderende og innovativt, samtidig som de blir en risikotaker i sjokoladeindustrien i litt større grad enn tidligere. 

freia_monika-1600×2133-1
freia_face-1600×1600-1
lab_freia-1920×1572-1

Derfor har vi lansert konseptet «Sjokoladeoppfinneren» sammen med Freia. Kampanjen gir hele det norske folk muligheten til å finne opp forskjellige sjokoladesmaker. Hovedpoenget med kampanjen er Freias nettside, der forbrukerne kan leke med og kombinere så mange smaker de vil, bare for moro skyld. Å lage sin egen personlige sjokolade åpner et uutforsket univers for målgruppen, og de vil automatisk føle seg nærmere merket. Flere videoer er også inkludert i kampanjen. Disse er visuelt basert på grafikken fra en annen kampanje vi samarbeidet om, kalt "Gullbilletten".

Oppfinner_adshel_busstopp_mockup
Special thanks to
En spesiell takk til

Martin Engh ved Animasjonsdepartementet.

SMFB Dinamo
Storgata 2,

0155 Oslo